Във връзка със статия на Plovdiv24.bg относно продажбата на с редакцията

...
</TD
>Във връзка със статия на Plovdiv24.bg относно продажбата на с редакцията
Коментари Харесай

Вижте как едни 2 см промениха бизнеса и живота на пловдивчанин, ЧСИ също се намеси

Във връзка със публикация на  Plovdiv24.bg по отношение на продажбата на с редакцията ни се свърза представител на компанията, оповестена в неплатежоспособност - Петър Савчов, който изиска да направи конкретизиране по проблема.

Той показа, че компанията е благосъстоятелност на Веселин Тончев, който от години се занимава с продажбата на пиана и рояли и отдаването им чартърен. Една от аргументите да се стигне до отговорности и продажба от ЧСИ е присъединяване в публични поръчки, едната, оповестена от Пловдивската опера, другата - от Софийската филхармония за закупуването на концертни рояли.

По думите на Савчов публичните поръчки обаче са били особено направени за съответна компания. Спечелила ги е една и съща компания, която през последните няколко години от 10 публични поръчки 9 са нейни.

На условията отговарял единствено един модел роял - Д на " Стейнуей ". Условието, на което опонира роялът на Тончев, е, че е с 2 см по-къс от изискуемото. Спечелилият участник е с тъкмо заложените параметри за размер, разказани в документите.

Фирмата на Веселин Тончев влага 150 000 евро в рояла, с който да взе участие в ЗОП-а. Като друга причина за затрудненото му финансово положение е неналичието на концерти и събития близо 2 години поради пандемията от Коронавирус. 

Помещението от 50 квадрата, което ЧСИ продава, от дълго време не е магазин за пиана и рояли. В момента единственият по рода си пианоцентър към този момент се намира на различен адрес - на бул. " Дунав " 1 и продължава своята активност да продава пиана и рояли и други принадлежности или да се отдават чартърен. За скъпоструващия роял има специално построено звукозаписно студио.

" Веселин Тончев оказва помощ с каквото може. Например един от бусовете, цялостен с хранителни запаси до Украйна, беше неговият. Допълнително 4 украински деца изцяло гратис приключиха образователната година и свириха изцяло гратис. В музикалния център се образоват няколко деца от Украйна ", показа още Петър Савчов.

Той изясни, че оказват помощ на читалища, като им подаряват пиана, роялът, на който е свирил Евгени от " Ергенът " на Античния спектакъл и в предаването още веднъж е възложен от тяхната компания. Предстои пиано ще бъде закарано безплатно и  на отец Иван в Нови хан.

Сега след пандемията от Коронавирус като представители на световноизвестна компания за пиана и рояли с 202-годишна история, към този момент са ангажирани с непрекъснати събития и концерти и отдават роялите чартърен и както Савчов споделя: " не можем да си вдигнем главата от работа ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР